De IEC 62443 norm 2018-06-07T14:01:25+00:00

IEC 62443 Norm

Cybersecurity voor Industriële Automatisering & Controle Systemen

Het IEC 62443 normenkader is voor de operationele technologie (OT), wat de ISO 27000 serie is voor de informatietechnologie (IT).

De IEC 62443 norm is de wereldwijde norm voor de beveiliging van de Industriële Automatisering & Controle Systemen (IACS) in het OT-domein. Deze norm komt voort uit en is de opvolger van de ISA99 norm en wordt verder ontwikkeld door de International Electrotechnical Commission (IEC). De IEC ontwikkeld wereldwijd geldende normen onder de vlag van de World Standards Cooperation, waarvan de ISO en ITU ook lid zijn.

De IEC 62443 norm biedt uw organisatie handvatten voor het verbeteren van de digitale beveiliging en veiligheid van uw IACS-omgeving. Implementatie van de norm verbetert het cybersecurityniveau van de OT-, ICS/SCADA-omgeving van uw organisatie.

Logo NEN Normcommisie

In samenwerking met het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN)bieden wij de training “IEC 62443 - Cyber Security voor Industrial Automation & Control Systems (IACS)” aan. Klik hier voor meer informatie over deze training of klik hier om u direct in te schrijven.

IEC 62443 Competence Center

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec heeft een zeer ruime ervaring met deze norm. Het bedrijf speelt een actieve rol in de ontwikkeling van de norm en draagt deze internationaal actief uit. Het Competence Center is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot IoT, IIoT, Industry 4.0, Smart Industry, Smart Cities en helpt bedrijven onder andere met:

  • Security Awareness
  • Training
  • Workshops

Omdat elke sector zijn eigen specifieke behoeften heeft met betrekking tot (cyber) security, heeft Hudson Cybertec gekozen voor een verschillende aanpak van cyber security per sector. Met de ontwikkelde sectorspecifieke expertise faciliteert Hudson Cybertec bedrijven op een wijze die optimaal aansluit bij de specifieke securitybehoefte van de sector waartoe een bedrijf behoort.

Het IEC 62443 Competence Center van Hudson Cybertec biedt diverse professionele opleidingen op het gebied van cybersecurity en Industrial Automation. Ons aanbod van korte trainingen stelt u in staat binnen enkele dagen uw vaardigheden en kennis te versterken. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers die zelf vrijwel dagelijks in de praktijk bij klanten met de materie bezig zijn. Bij elke training wordt steeds weer een juiste balans gezocht tussen theorie en praktijksituaties. Door uw actieve participatie neemt u de kennis sneller op en wordt deze beter geborgd. Ons trainingsprogramma op het gebied van cybersecurity is ontwikkeld vanuit een jarenlange expertise. Hierbij is goed geluisterd naar de wensen van deelnemers aan eerdere trainingen. Hierdoor sluiten de trainingen volledig aan bij de behoefte uit de praktijk.