Oslo, 27 April 2018 – Op 25 en 26 april 2018 werd de “Cyber Security 2018” conferentie, georganiseerd door de NFEA (Norsk Forening for Elektro og Automatisering), in Oslo. De focus van deze conferentie ligt op cybersecurity van de internationale vitale infrastructuur en op de huidige status van cybersecurity in de olie- en gasindustrie. Toonaangevende normen die vandaag van toepassing zijn, werden gepresenteerd, samen met hoe de normen worden toegepast binnen de bestuurskaders en procedures van verschillende bedrijven. Tijdens de conferentie legde Hudson Cybertec de hoofddoelstelling uit van het IACS Cybersecurity Certification Framework (ICCF) rapport en de actuele status van dit framework.

Het rapport, opgesteld onder gezag van het European Reference Network for Critical Infrastructure Protection (ERNCIP), stelt een eerste set van gemeenschappelijke Europese vereisten en globale richtlijnen voor, die de IACS-cyberbeveiligingscertificering in Europa zullen aanmoedigen, volledig in overeenstemming met de nog te adopteren praktische maatregelen. De ICCF is opgebouwd rond de IEC 62443-4-2 norm.

Het rapport beschrijft de IACS-component Cybersecurity Certification Framework (ICCF) en doet suggesties voor het beheer, de goedkeuring en de implementatie van dit framework. Hudson Cybertec was betrokken bij de eerste, op papier gebaseerde, oefeningen tijdens de laatste ontwikkelingsfasen van de ICCF en stond aan het hoofd van het Nederlandse National Exercise Team.

Kijk voor meer informatie (in het engels) over de ICCF op: https://erncip-project.jrc.ec.europa.eu/documents/introduction-european-iacs-components-cybersecurity-certification-framework-iccf