Den Haag, 23 mei 2018 – De Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) heeft in hun vakinhoudelijk magazine, de VNAB Visie, speciale aandacht besteed aan het thema Cyberrisk. Marcel Jutte van Hudson Cybertec geeft hierin zijn visie op het belang van het in kaart brengen van cyberrisico’s binnen operationele technologie (OT).

“Cybersecurity voor operationele technologie staat nog in de kinderschoenen

Toeval bestaat niet! Op de middag van het interview zijn de beide geïnterviewden verlaat door een technische storing in de Beneluxtunnel, die urenlang voor een verkeersinfarct zorgt op de wegen rond Rotterdam. De economische schade van de ontstane files is enorm. Nu lijkt een technische storing hiervan de oorzaak te zijn geweest, maar die had net zo goed veroorzaakt kunnen zijn door een gerichte hack. Laat dat nu nét het onderwerp van het interview te zijn: de cyberrisico’s van operationele technologie (OT), oftewel van industriële en gebouwgebonden installaties.”

Download hier het hele artikel.