Den Haag, 30 januari 2019 – Gisteren, op dinsdag 29 januari, vond in ‘Het Hart van Holland’ in Nijkerk het jaarlijkse Productie Proces Automatisering (PPA) evenement plaats. Het evenement biedt voor management, directies, engineers, inkopers en operators in de industrie een uitgebreid seminarprogramma, met o.a. een verscheidenheid aan presentaties en een beursvloer. Hudson Cybertec gaf als onderdeel van het seminarprogramma een presentatie over cybersecurity in de procesindustrie.

Terwijl  exposanten op de beursvloer hun kennis en kunde voor het verbeteren van prestaties, efficiency en effectiviteit demonstreerde, kregen zo’n 200 toehoorders inzicht van Hudson Cybertec in hoe de implementatie van een Cyber Security Management System (CSMS) binnen de procesindustrie kan verlopen. Duidelijke voordelen van een CSMS waaronder het aanbrengen van structuur in cybersecurity en het in balans brengen van factoren mens, organisatie en techniek  werden daarbij behandeld.

Naast een groot aantal praktijkvoorbeelden van zaken die men tijdens de implementatie van een CSMS kan tegenkomen, werden succesfactoren voor implementatie behandeld, zoals het creëren van draagvlak en het bepalen van een route van waar men vandaag staat, naar waar men morgen wil zijn.

De deelnemers werden tot slot een aantal handvatten meegegeven om na te denken hoe zij binnen de procesomgeving van hun eigen organisatie aan de slag kunnen met cybersecurity management en dit op een effectieve wijze kunnen gaan managen.

Samen met de organisatie en de deelnemers, kijkt Hudson Cybertec terug op een succesvol evenement.

HUDSON CYBERTEC